Rosa kakadue

I Monkey Worlds har vi en flot Rosa kakadue ved navn Connie. Connie skulle være ca. 2 år i 2019

Den Rosa kakadue Connie har levet sit liv i en dyrehandel.

Den rosa kakadue, også kaldet rosakakadu, er en papegøje, der er en af de mest udbredte i naturen. Rosa kakaduer lever i det åbne Australske landskab, hvor de i flokke på flere hundreder kan plyndre marker med kornafgrøder eller søge føde i savannens træer.
Videnskabeligt navn: Eolophus roseicapilla
Levetid: 40 år
Vægt: 300 g (Voksen) Encyclopedia of Life
Bevaringsstatus: Ikke truet

Opdræt

Der lægges 2-5 æg, som udruges af hannen og hunnen i løbet af 25 dage. Ungerne forlader reden ca. 8 uger senere. Reden bygges ofte i et hult eucalyptustræ.

I løbet af 2-3 år kønsmodnes ungerne, og herefter kan de nogenlunde kønsbestemmes udfra deres iris’ farve.

Rosa kakaduer er ofte meget ynglevillige i fangenskab.

Foder til Rosa kakadue

Rosa kakaduer æder oftest frø, korn, nødder, skud, bladknopper og insekter. Fuglene har nemt ved at tage på, og risikerer, hvis deres kost er for fed og motionen for sjælden, at få fedttumorer. Tumorene dannes ofte ved gattet, hvor de kan vokse sig meget store. Derfor skal fuglene, i fangenskab, have rig mulighed for motion, og desuden fodres med en rimelig fedtfattig kost.

Pasning

Den rosa kakadue har, ligesom andre arter af kakaduer, meget fjerstøv. Dette har utrolig meget at sige i den daglige omgang, da det kræver flere udluftninger end almindeligt.

På trods af størrelsen på dens næb, kan den bide meget hårdt. Af natur er fuglen kendt for, i forvejen, at bruge sit næb meget mere end visse andre arter. Dette kan hurtigt udvikle sig til groft bideri, hvis ikke det stoppes.

Den har et meget skingert skrig, og udbryder en række skarpe skrig når den bliver skræmt.

Rosa kakaduer bør holdes i forholdsvis store bure (eller volierer), med hyppig adgang til daglig flyvning. Fuglene er meget nysgerrige og legesyge, så de skal beskæftiges dagligt, for ikke at gå hen og blive skrigere.

I dyreforretninger er den meget populær, da den generelt ikke tilknytter sig ét bestemt menneske, men er glad for at have kontakt til flere forskellige.