Tilbage til forsiden

Fra uge 11 starter Viktoria fra Levuk, job og samvær.

Viktoria elsker papegøjer

Levuk har med udviklingshæmmede børn at gøre i alle niveauer.

Viktoria er 20år og meget velfungerende, sød og rar.

Her fodre Viktoria fra Levuk silkeaberne Bim & Bum

Viktorias  job bliver at fodre aber og papegøjer,  samt skifte bund på papegøjerne.

Amazone papegøjen Kong Velo skal også nusses

Aberne  tager en del tid at forberede, da de skal have frisk frugt skåret i små tern. Udover frugt får aberne fårekyllinger de kan jage i regnskoven, brød, ris, pasta, kylling, æg osv.

Den lille silkeabe Chap kan godt lide Viktoria

Kosten er altid varieret fra dag til dag, samt opdelt i etaper, så frugt m.m. gives om morgenen og andet til eftermiddag.

Papegøjerne tager tid fordi der er mange og fordi flere af dem over vinteren ikke er samlet i volieren. Udover frugt får papegøjerne også korn og pellets.

Levuk i Monkey World – 13/3/18

Den 13. marts havde vi besøg af Victoria og Bo fra Levuk. Da der er mangel på personale i Levuk, starter Victoria med at arbejde i Monkey World 1 gang hver anden uge. Her skal hun hjælpe med at fodre dyrene i Monkey World. Dette gælder primært aberne og papegøjerne.

På et senere tidspunkt vil Victoria få endnu en ven med fra Levuk, men det bliver først når der er personale til det.

Eftersom jeg i denne omgang selv havde skåret frugt, grønt og brød, samt hældt mad op til papegøjerne, skulle de kun fodre. Jeg havde også fodret høns, ænder, leguaner og skildpadder, som de ikke skal fodre. Efter introduktionen var regnskoven det første stop. Det første dyr, som sidder i regnskoven er den gultoppet kakadue Samardi, og allerede her blev Victoria glad. Hun fortalte, at hun selv elsker papegøjer og rigtig gerne vil have en kakadue på et tidspunkt.
I starten foretrak Victoria bare at kigge på, mens Bo viste, hvordan de forskellige papegøjer skulle fodres (her stod jeg som supervisor i baggrunden). Alligevel havde hun ikke noget imod at nusse Kong Velo, vores blåpandet amazone, lidt på hovedet mellem tremmerne på buret.

Herefter fik Victoria lov til at hælde mad op til de to paryksilkeaber Bim og Bum, som var nysgerrige og interesserede i de nye mennesker, som nu kom på besøg og gav mad.

Da vi nåede ind hos Chap, den lille dværgsilkeabe, fodrede vi faktisk papegøjerne Kaj, Andrea og Tulle først, som er blågule araer og en grå jaco. Men eftersom Tulle sad parat til at tage flugten ud af døren og ind i regnskoven, og Kaj og Andrea sad i dørkammen, besluttede jeg, at det nok var bedst, hvis jeg fodrede dem denne gang.

Udenfor skulle vi fodre yderligere to aber; de hvidøret silkeaber. På vejen tilbage fra aberne og med brød i overskud fra fodringen, fik Victoria lov til at kaste brød til de hvide moskusænder på badebroen.
Nu var vi færdige med den første runde, og gik nu i gang med at fodre papegøjerne i voliereret indenfor. Det var Victoria rigtig glad for.
Inde hos de grå jacoer viste jeg hende, hvordan resterne skal hældes op i en bakke for sig selv, og skålen igen skal fyldes op med nyt, friskt foder. Victoria ville gerne nusse vores grå jaco Andrea, som blev meget glad for at blive nusset og kløet i nakken.

Her sluttede vores besøg og hjælp fra Levuk denne gang. Næste gang kommer der flere opgaver på, men jeg tror også selv, at det er bedre at starte stille og roligt ud, og derefter bygge på med flere arbejdsopgaver.

Dyrene glæder sig allerede til Victoria kommer igen, så de kan blive nusset.

Vi forventer at opstarte et udviklings forsøg med Levuk

 

Dette forsøg går ud på vi skal følge nogle flotte papegøjer der skal yngle, men vigtigst af alt, at følge to personer i deres udvikling med opgaven, og se dem vokse med opgaven over de næste mange år.

Der skal bygges nogle yngle anlæg hvor vi skal samle 4 par af papegøjer, da vi ved at især en af personerne elsker papegøjer. Bur byggeriet opstartes i uge 10 og forventes afsluttet i uge 12-13

Derefter håber vi på papegøjerne kan komme på plads så de kan vænne sig til de nye forhold.

Papegøjerne skal tales med, kæles og tæmmes tros de skal være i deres yngle anlæg. Når hanner begynder at vise interesse for hunnen og ændret adfærd (ofte aggressiv adfærd) vil de få fred til at yngle. Om denne proces tager 15 år er ikke vigtig. Det der er vigtigt er at to udviklingshæmmede får mulighed for at vide at det er deres projekt, som de kan følge og tage notater til.

Forstil dig hvor spændende det må være lige pludselig at have et job der giver dig livs mod + lyst til at stå op om morgenen. Du elsker dyr og har interesse i papegøjer, som du nu får lov til helt selv at bestemme om du vil tæmme, sidde i anlægget og tale med dem, berøre eller blot observere adfærd og måske en dag få lov til at håndpomade deres unger.

Det er et projekt vi glæder os meget til at overvære og skrive om over de næste mange år.

Vi håber det har din interesse at følge med 🙂

 

Tilbage til forsiden